De Corrèze staat bekend als het groene hart van Frankrijk; het is nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft zijn authenticiteit behouden. U zult zich, net als wij, snel thuis voelen in dit nog ongerepte gebied; bij de nog gastvrije bevolking, weldadige rust, stoere outdoor- mogelijkheden en lekkere klimaat. In de omgeving zijn tal van mogelijkheden om te fietsen, wandelen, watersporten, zwemmen of het bezoeken van charmante dorpjes

De Corrèze is het zuidelijkste departement van de regio Limousin, aan de voet van het Centraal Massief en biedt daarmee een afwisselend landschap van heuvels, rivieren en meertjes. Naar het oosten toe ligt de bergketen ‘de Monédières’ met zijn mooie vergezichten en de uitgestrekte hoogvlakte van het plateau ‘de Millevaches’ (1000 meren). Meer naar het zuiden liggen dichtbeboste heuvels die worden doorsneden door de rivier de Dordogne. 

Highlights:

De Correze is rijk aan vele charmante dorpen, waaronder een aantal met het predicaat “un des plus beaux villages de France”. Ze hebben hun echte plattelandssfeer behouden. Echte een bezoekje waard zijn Collonges la Rouge, St Robert en Segur le Chateau.

Diverse kastelen en interessante bouwwerken resten uit de oude historie. Een aantal is opengesteld voor publiek en zeker de moeite waard.

De wandel mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Ze beginnen direct in de aangrenzende omgeving van de camping.

Sportieve activiteiten in de directe omgeving: Kajakken, zwemmen, vissen en paardrijden bijvoorbeeld. Lac de Poncharel (8 km) is een groot zwemmeer met volop recreatiemogelijkheden en waterfietsverhuur. In de Vezère (8 km) zijn vollop mogelijkheden tot raften en kanoën.

Brive en Limoges zijn grote maar authentieke steden op ongeveer 45 min rijden van de camping waar kunt u terecht voor winkelcentra, terrasjes en het uitgaansleven.

Pompadour (10 km) is de paardenstad van Frankrijk. Erg leuk en een echte aanrader zijn de paardenraces die hier wekelijks worden gehouden. Zelf een buitenrit te paard maken is ook een echte aanrader

In de zomer zijn diverse bekende tuinen opengesteld voor publiek en worden feesten, rommelmarkten en muziekuitvoeringen georganiseerd.

Watervallen bij Tulle (43 km)

Een echte must en voor vele campinggasten een hoogtepunt van hun verblijf bij ons zijn de wekelijkse buurtbbq’s in het dorp. Elke woensdagavond in juli en augustus, organiseert St. Pardoux Corbier de ‘marche du producteurs’. De plaatselijke boeren en leveranciers stallen hun producten uit welke door de buurtbewoners onder het genot van een drankje en een live-bandje worden gekocht en direct op de bbq worden gelegd. Ook u bent van harte uitgenodigd